...

Kültürel Miras Dijital Belgeleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi

Genel Bilgiler

“Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültürel Miras Dijital Belgeleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi" Cumhurbaşkanlığı onayı ile 10 Mart 2024 tarihli ve 32485 Sayılı Resmi Gazete ’de ilan edilerek kurulmuştur.

Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK) tarafından belirlenen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler” arasında “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında ihtisaslaşan üniversite olarak, bulunduğumuz şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kültürel mirasının araştırılması, belgelenmesi ve korunması ile ilgili çalışmaların bilimsel yayın ve etkinlikler yoluyla toplum ve bilim çevreleriyle paylaşılmasını sağlamak amacıyla yola çıkan araştırma merkezimiz, kültürel mirasın arkeoloji, sanat tarihi, mimarlık, tasarım, tarih, restorasyon, inşaat mühendisliği ve benzeri disiplinlerin ortak çalışma noktası olduğu kabulüyle yapılacak projeleri çok disiplinli bir çalışma anlayışı içinde yürütmek ve ilgili disiplinlerin paydaşlarıyla bilgi alışverişinde bulunarak kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilirliği konusunda etkin bir rol oynamayı hedeflemektedir.

Kültürel Miras Dijital Belgeleme Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi “KÜMİB” Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi dışındaki projelere ve araştırmacılara da hizmet vermektedir.